MagyarDeutschEnglish
E-mail cím: admin@allatok.info   

Európai aláírásgyűjtés az állatkísérletek megszüntetéséért

A cél

Kedves Barátunk, az Európai Unióban aláírásgyűjtés zajlik az állatkísérletek megszüntetése érdekében. A kezdeményezők kutató orvosok és biológusok, akik szerint az állatkísérletek nemcsak morálisan elfogadhatatlanok, de az emberek érdekét sem szolgálják: az állatokon végrehajtott tesztek általában rossz hatásfokkal jelzik előre ugyanazon szer emberekre gyakorolt hatását. Ugyanakkor rendelkezésre állnak olyan alternatív módszerek, amelyek az állatkísérleteknél pontosabb eredményt adnak (ilyenek a sejttenyészetek, a számítógépes szimulációk, a farmakogenomika eszközei és így tovább).

A polgári kezdeményezésre vonatkozó jogszabály szerint egymillió aláírás összegyűjtése esetén az Európai Bizottság köteles foglalkozni a javaslattal. A gyűjtés 2013. november 1-ig tart.

Aláírás az Interneten

Ha egyetértesz a céllal, kérünk, írd alá az Európai Bizottság website-ján: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000007/public/signup.do?lang=hu. Az aláíráshoz meg kell adnod valamelyik személyes azonosítódat: a személyi számod vagy a személyi igazolványodnak a számát vagy az útlevelednek a számát. Az aláírások érvényességét ez alapján ellenőrzi majd az Európai Bizottság.

Aláírás papíron

Papíron is gyűjtjük az aláírásokat. Ha Te így szeretnél aláírni, kérjük, írj nekünk és eljuttatjuk Hozzád az ívet.

Fontos: csak egyszer írhatod alá a kezdeményezést, akár Interneten, akár papíron teszed azt meg.

Segíts!

Ha aláírtad a kezdeményezést, kérünk, hogy értesíts másokat is róla: a Facebook-on oszd meg ezt a lapot vagy a Facebook-os bejegyzéseink közül azokat, amelyeket jónak tartasz, a weboldaladra, blogodra tedd ki valamelyik bannerünket, küldj üzenetet az állatszerető ismerőseidnek. Ha más méretű bannerre van szükséged, írj nekünk és elkészítjük. Nagyon szívesen adunk kinyomtatott, profi szórólapokat és plakátokat is. Felhasználhatod a szlovén barátaink által készített, "Aláírtam" feliratú jelvényt is.

Szükségünk van Rád! Magyarországon nagyon nehezen gyűlnek az aláírások.

Bármilyen kérdésed, észrevételed vagy ötleted van, írj nekünk: stopvivisection.hu@gmail.com.

További információk

A központi Facebook-os oldal, nagyon sok anyaggal az állatkísérletekről és magáról a kampányról: https://www.facebook.com/StopVivisection.

A magyar nyelvű Facebook-os oldal, lefordított cikkekkel és minket, magyarokat érintő tudnivalókkal: https://www.facebook.com/StopVivisectionHungary.

A kezdeményezés nemzetközi weboldala a legfontosabb információkkal: http://www.stopvivisection.eu/hu.

A kezdeményezés az Európai Bizottság nyilvántartásában: http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/initiatives/ongoing/details/2012/000007?lg=hu.

A jelenleg érvényben lévő, 2010/63/EU irányelv az állatkísérletekről: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:276:0033:0079:Hu:PDF.

A polgári kezdeményezések aláírásának feltételei az egyes tagállamokban: http://ec.europa.eu/citizens-initiative/files/requirements-hu.pdf.

A kampányt támogatják

Szervezetek: "Állat és Ember" Állat- és Természetvédő, Kulturális és Szabadidő Egyesület, Angyali Szolgálat Alapítvány, Csömöri Állatvédő Civil Szervezet, Dogó Mentés - Argentin dog mentés, Ebremény Kutyavédő Egyesület, Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány, Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület Székesfehérvári Állatotthona, Menhely az Állatokért Alapítvány, Noé Állatotthon Alapítvány, Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány, PCAS - Pets' Care Állatmentő és Környezetvédő Segélyegyesület, Retriever Rescue Fajtamentő Egyesület, Siklósi Környezetvédő Egyesület Állatvédő Szakosztálya, Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány, Tappancs Állatvédő Alapítvány, Váczikai Cerberus Alapítvány, Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület.

További támogatók: Állati Szépség Kutya-Cica Kozmetika, Fodrász - Budapest | Frizura Doktor.


Legutóbb frissítve: 2013. július 30.


 

Bannerek:

Beágyazási kód:
<a href="http://www.stopvivisection.eu/hu" target="_blank"><img border="0" src="http://allatok.info/sv/sv_468x60banner_1.gif"/></a>

Beágyazási kód:
<a href="http://www.stopvivisection.eu/hu" target="_blank"><img border="0" src="http://allatok.info/sv/sv_300x70banner_2.gif"/></a>

Beágyazási kód:
<a href="http://www.stopvivisection.eu/hu" target="_blank"><img border="0" src="http://allatok.info/sv/sv_272x171banner_3.gif"/></a>

 

Szórólapok:

A4-es méretű, egyoldalas, otthoni nyomtatásra:

A4-es méretű, kétoldalas, otthoni nyomtatásra (kettévágva két A5-ös szórólap lesz belőle):

A5-ös méretű, egyoldalas, nyomdakész:

A5-ös méretű, kétoldalas, nyomdakész (300dpi-s, CMYK, 3-3mm-es kifutós PDF file. Bár a színek a képernyőn furcsának látszanak, kinyomtatva ugyanúgy fog kinézni, mint a felső két szórólap):

 

Plakát:

A3-as méretű, nyomdakész:

 

"Aláírtam" jelvények, a szlovén Veganska Iniciativa jóvoltából:


Partnerünk: Blöki   Magyar Állatvédők és Természetvédők Szövetsége
Eredeti design: Almendra StudioVerzió: 2.1.7Készítette: Rozika és a gazdi